joi, 31 decembrie 2015

Politica nu-i pentru cei cu doctorate la Sorbona, îmi spunea o clientă DNA. Avea dreptate!

Adrian Papahagi
Profesorul universitar Adrian Papahagi, membru fondator al PMP şi ulterior al partidului M10, le-a transmis un mesaj "nemulţumiţilor de pe margine", care, pierduţi în iluzie, nu ştiu să aprecieze şi să sprijine oamenii valoroşi care s-au încumetat să intre în politică.
"Vă plângeţi de calitatea infectă a clasei politice. Vă plângeţi că vă conduc agramaţi cu doctorate plagiate. Vreţi o nouă clasă politică, vreţi să se implice oameni tineri, bine educaţi, occidentalizaţi, patrioţi, care nu fură.
Când fac pasul, le daţi în cap, nu îi sprijiniţi. Puţin contează cât de elegant e capabil Baconschi să converseze despre Platon cu Davutoglu sau să se întreţină în franceză cu Juppé, puţin contează că aţi avut un ministru reformist care şi-a făcut doctoratul cu un Nobel, ca Funeriu, puţin contează că aţi avut în fruntea culturii un descendent al Paleologilor. În loc să-i apreciaţi, le-aţi dat în cap. Deriziunea e resortul ultim al acestui neam incapabil de admiraţie.
În 2005 am revenit în România după opt ani petrecuţi la Paris. Petrecuţi făcând o licenţă, un master şi un doctorat. Predând la Sorbona de la 23 de ani. Conferenţiind la Academia Franţei la 30 de ani. Publicând alături de profesorii mei francezi. Puteam rămâne acolo şi azi eram conferenţiar în Franţa, nu la Cluj. Dar am fost patriot şi m-am întors. Ca Baconschi, Preda, Paleologu, Funeriu, Nicuşor Dan – alţi posesori de doctorate pariziene.
Ce am primit? Din partea oamenilor ca noi: suspiciuni. Din partea sistemului: beţe în roate. Din partea vechilor politicieni: respingere.
În fond, nimic mai normal.
Politica nu-i pentru cei cu doctorate la Sorbona, îmi spunea o clientă DNA. Avea dreptate: politica e pentru cei cu doctorate plagiate la Academia SRI. Politica e pentru cei cu bacul luat la 30 de ani.
Ne-aţi detestat. V-au puţit Baconschi, Funeriu, Preda, Paleologu, Neamţu. Aveţi în schimb: Tobă, Oprea, Calimente.
Puţin îmi pasă de voturi. Voi mai candida o dată, dar sunt deja în logica lui Coriolan. Între mine şi anonimul Oros, parlamentar inexistent în această legislatură, aţi ales Oros. În partidul fondat de mine, aţi ales Udrea. Asta aţi vrut, asta aţi avut.
Cereţi în continuare noi tineri brilianţi, cu studii strălucite. Vor veni unii mai tineri ca noi, care nu ştiu în ce se bagă. Tineri vor exista mereu. Iar după ce vor face primele gesturi politice, îi veţi spurca şi pe ei. Acum vă place Nicuşor Dan, fiindcă e încă în societatea civilă. După ce va fi politician cu partid îl veţi spurca şi pe el. Nimeni nu e destul de bun pentru pretenţiile voastre, şi tocmai de aceea vă conduc cei fără scrupule, care ştiu să mintă şi să cumpere voturi.
Şi uite aşa rămân în politică doar cei cu şoricul gros. Noi ne vom vedea de vieţile noastre neglijate, de conferinţe, publicaţii şi granturi.
Cum ne-a explicat cinic Băsescu, înainte să-i spun definitiv adio: politica e pentru politicieni, intelectualii trebuie doar să dea strălucire partidelor. Prin politicieni înţelegea oameni ca Udrea şi Florin Popescu. Şi avea dreptate, în interiorul logicii lui.
Nu vă plângeţi, voi cei mereu nemulţumiţi de pe margine: aveţi exact ce meritaţi.
PS: Evident, această postare e nedreaptă. Fiindcă vouă, celor care citiţi, chiar vă pasă. Iar cei cărora le e adresată nu o vor citi."

34 de comentarii:

  1. Oare poporul sa fie de vina? Sau tinerii nostri invata la Paris (chiar cu profesori de Nobel ...) la gat cravatei cum se face nodul si habar nu au de ceea ce se petrece in Tara? Altfel cum sa credem ca un tanar cu adevarat cultivat si patriot face partide cu Monica Macovei, cu Udrea si Basescu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E professor la Cluj ,modeleaza caractere ,formeaza intelectuali romani ,va dati seama ce nenorocire aduce tarii ! Cine dracului angajeaza asemenea distrugatori de vieti? Ne mai miram ca tinerii nu invata nimic si nu vor disciplina,lege,familie,responsabilitate ,nu vor munca!!!!!! Gheorghe Stanciu

      Ștergere
    2. Celor cu studii "stralucitoare" prin strainatate (cat de actuala este "Ai nostri tineri"!), le recomand sa analizeze urmatoarele sensuri (si etimologii), traducerea fiind efectuata cu translate.google.ro:
      - polis (πόλης) = oras + tokos (τόκος) = interes duce la un alt sens in raport cu cel studiat si definit (DEX) pentru "politica";
      - dimos (δήμος) = municipiu + kratos (κρατος) = membru duce la un alt sens in raport cu cel studiat sau definit (DEX) pentru "democratie".
      In Mitologia greaca, Styx si Pallas au avut patru copii: Kratos - reprezentarea puterii (fortei), Nike - reprezentarea victoriei (izbanzii), Bia - reprezentarea fortei si Zelus - reprezentarea ravnei.
      Prin urmare, din planul olimpian rezulta: dimos + Kratos => democratia = puterea poporului; dimos + Nike => demonica = victoria poporului (!!!); dimos + Bia => demobilarea = forta poporului (la distrus); dimos + Zelus => demoazela = ravna poporului (unde???).
      Hmm, interesant, foarte interesant! (Ca si "Libertate, egalitate, fraternitate", libertate cu limitari, egalitate cu bolnavi psihic, fraternitate cu hoti, criminali etc.)

      Ștergere
  2. Ai dreptate in dizertatia ta, dar..... trecutul nu si nu!
    Macovei, geam wc, hotii lui base!
    De ce nu ai plecat la timp de langa ei? Acum sunt eu de vina ca te-ai pus in situatii jenante?

    RăspundețiȘtergere
  3. "...neam incapabil de admiraţie"?
    Dragă domnule superdotat la cap cu doctorat nu vrei să asculţi ceva de la un ţăran, da, un ţăran cărora vouă vă pute să mai staţi de vorbă?
    Şi acum:
    - cine l-a pus pe Baconschi să facă ce a făcut pentru bĂSESCU(!) la alegeri, la Paris?
    - ce aţi căutat să vă aliaţi cu liftele portocalii care erau şi sunt în exclusivitate golani, hoţi şi curve?
    - când 7,4 milioane de români am văzut ceva, voi elita elitelor, cum de aţi văzut altceva?
    Nu mai zic nimic despre alţi aliaţi dar vă invit să staţi pe la poarta DNA-ului să vedeţi câţi proslăviţi de-ai dvs. vizitează instituţia.
    Şi mai grav este că mulţi din cei care au contribuit la scufundarea ţării în perioada sectantă portocalie nu vor păţi nimic. Da, nimic! Majoritatea covârşitoare a românilor ştiu de ce!
    Domnule!
    Am o rugăminte.
    Nu avem noi doctorate, nu ne spargem în diplome obţinute la înalte şcoli dar avem intuiţia ereditară de a "citi" trădătorii oricum şi oriunde s-ar manifesta ei. Şi nu ne mai credeţi proşti!
    Aştept să ne convingeţi de cele afirmate de dvs. mai sus.
    Tare frumos le mai spuneţi, aproape ca un politician.
    Eu, şi vreau să cred că nu sunt singur, aştept de la dvs. altceva. Cu toţi ceilalţi, fără excepţie, m-am lămurit.
    Deci, vă aştept şi vă voi urma chiar şi desculţ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, aveti dreptate. O "vorba" spune: "Spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun, cine esti !?". Poate ca acest domn are moralitate, inteligenta, onestitate etc. dar, cine l-a pus sa-l aplaude pe Basescu !? Daca dorea, cu adevarat, binele acestei TARI putea sa gaseasca personalitati adevarate cu care sa incerce, sa schimbe mersul, spre nicaieri a Romaniei. Asa, vorbe, vorbe...

      Ștergere
    2. Din pacate, aveti dreptate. O "vorba" spune: "Spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun, cine esti !?". Poate ca acest domn are moralitate, inteligenta, onestitate etc. dar, cine l-a pus sa-l aplaude pe Basescu !? Daca dorea, cu adevarat, binele acestei TARI putea sa gaseasca personalitati adevarate cu care sa incerce, sa schimbe mersul, spre nicaieri a Romaniei. Asa, vorbe, vorbe...

      Ștergere
  4. Să ne spună acest "domn" pe banii cui și-a făcut aceste studii. Tot Soros? Avem nevoie de oameni care să iubească această țară și acest popor, nu de javre care lucrează în interesul unor puteri străine. Nu contează ce studii ai, trebuie să fii OM nu javra.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atât matale cât şi cei pe care i-ai dat ca exemplu parcă aţi fi făcuţi de-o mamă.Aroganţă maximă,incompetenţă cât cuprinde, cameleonism politic,duplicitate.N-om fi noi aştia mulţii specialişti în ştiinţe. Dar avem simţul de a mirosi nulităţile ce încearcă să ne îmbârlige.Chiar dacă-s şcolite pe cele meridiane.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar procurorii sa mai rastoarne invers fisetele ca dosarele pitulate dedesubt sa ajunga la indemana!

    RăspundețiȘtergere
  7. "intelectualul" asta cu aere de superioritate si nesimtire pestepoate,uita ca si beizadele le a tot felul de securisti si nomenclaturisti(vechi si noi!),afaceristi de carton si alte "vedete" si "staruri" isi fac "studiile" prin strainatate si obtin tot felul de "doctorate" si "recunoastere internationala" pe baza de portofel.Tare ma tem ca e si el doar o "masca" in spatele unor interese care nu au nimic in comun cu Romania si romani,cu oamenii cinstiti si corecti din tara asta.Asa ca.....taci ....."cutra"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa ce ai pupat adanc papucii unei canalii ca basescu (nu pot
    sa scriu cu B) nu mai ai voie sa ridici fruntea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va dati seama ce pierde-am noi daca acest "cacacios" ramanea la Paris ? El nu intelege ca noi "ne-am prins"de falsele lui hartii de pe la Turn Efell,de instruirile si indoctrinarile imperialismului "global",al capitalismului salbatic speriat de evolutiile de "stanga"ale planetei,ole oligarhiei finanto-armamentiste AMERICANE platite cu hotiile sorociste ,via Berlin/Paris prin cozile de topor gen Merkel.Auziti ,de "rasu-plansu":"doctoratul cu un nobel,al lui Funeriu" (vazuram si ne procopsiram)! Din pacate asemenea trogloditi arunca petard si fug,adica el nu mai citeste ce scrim noi pe aici ! Fereasca-ne Dumnezeul de asemenea "patrioti",de doctori la Sorbona,de valori ca cele laudate mai sus ,de acum in colo ! Poate VOTANTII s-or fi trezit ,vor merge toti la vot si vor vota in interesul lor si al familiilor lor,al viitorului vietii lor si nu manipulari,"cadouri",sau mentalitati bolnave! Gheorghe Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  10. Un politician de nota 10, un adevarat curinpupist, asa cum si trebuie sa fie un politruc de top !
    Bravo Aditza, nu te lasa !

    RăspundețiȘtergere
  11. Adrian Papahagi, te miri că poporul nu este cu ţine în timp ce tu eşti împotriva lui. Poporul înseamnă, în primul rând cei mulţi şi oropsiţi, pe care nu-i înţelegi şi chiar ţi-ai bătut joc de ei. Ruşine !

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai dom'profesor, studiaza scrierile lui C.Radulescu Motru, si o sa constati ca te-ai amestecat cu cicoimea, intrind in politica romaneasca. Geaba aveti, voi elitelor, doctorate daca nu va conduce instinctul patriotic. Luptati mai bine ca profesor pe plan spiritual si reinviati identitatea nationala. Dar asta este o treaba pentru oameni hotariti si puternici. Sunteti capabil?????



    RăspundețiȘtergere
  13. Mai dom'profesor, studiaza scrierile lui C.Radulescu Motru, si o sa constati ca te-ai amestecat cu cicoimea, intrind in politica romaneasca. Geaba aveti, voi elitelor, doctorate daca nu va conduce instinctul patriotic. Luptati mai bine ca profesor pe plan spiritual si reinviati identitatea nationala. Dar asta este o treaba pentru oameni hotariti si puternici. Sunteti capabil?????



    RăspundețiȘtergere
  14. Dom' profesor, te-ai amestecat cu ciocoii din politica romaneasca si acum ne spui ca am ales ce era mai prost. Si ce puteam sa facem? Puteti sa fiti 100 de academicieni si superinteligenti dar daca nu aveti flerul sa nu va bagati in troaca, degeaba. Imi place chestia aia "occidetalizati care nu fura". Care nu fura,ce!!!!! Nu cunoasteti sufletul acestui popor. Studiati ce au facut altii inaintea voastra si cum s-au jertfit pentru o idee nationala si atunci poate ca o sa capatati substanta in simtaminte si veti vorbi pe limba noastra.

    RăspundețiȘtergere
  15. SCMD, de când faceti propaganda PRO acestui nemernic basist? Rusine sa va fie! Daca mai vad asemenea postari pe blog, rup orice relatie cu voi! Nu contest ceea ce spune el, dar este un BASIST si, pentru mine, asta este suficient!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici vorba ca SCMD sa faca propaganda unui astfel de ratacit! Am promovat postarea pentru ca ne-a frapat dezinvoltura si tupeul cu care domnul in cauza arunca cu zoaie asupra unui intreg popor. Astfel de indivizi trebuie aratati in adevarata lor personalitate si de ei trebuie sa ne ferim.

      Ștergere
  16. De acord ce zice anonim mai sus. Rusine SCMD, rusine si celui care scrie. Nu numai ca ai gresit partidul dar cu atitudinea si ideile tale dute mai bine de unde ai venit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Papahagi,vehementa cu care va exprimati frustrarea este demna de o cauza mai buna dar care din pacate nu este si a dv.Ati crezut ca daca intrati in politica, automat veti fi "uns" cu inalte functii in partid si in stat numai pe baza titlurilor dv.,stiintifice, pe care intre noi fie vorba, nu se stie daca le-ati fi obtinut daca nu a-ti fi avut "meritul" de a fi progenitura unui intradevar ilustru parinte.Ati fost alaturi de toti cei pe care ii nominalizati ca fiind egalii dv., in ale educatiei, un fervent sustinator al basescului(cel mai mare trdator din istoria tarii),nu din convingeri politice si nici din patriotism cum sustineti fara pic de onestitate.A-ti dorit ca si ceilalti, sa parveniti, sa accedeti la demnitati pentru care nu aveti calitati si la care stiti ca nu puteti ajunge decat pe usa din dos.Nu ati reusit, iar acum va lamentati intro maniera specifica frustratilor care isi jelesc si isi recunosc, fara sa isi dea seama de acest lucru, neputinta si incapacitatea de a deveni ceeace pretind fara jena ca sunt.A-ti "topait" din partid in partid si nu a-ti demonstrat decat ca sunteti un oportunist cu educatie universitara, intradevar, dar fara educatie elementara, fara de care nu ai cum sa fii patriot asa cum pretindeti.Daca intradevar a-ti inteles ca basescu a fost si inca mai este coada de topor a "prietenilor" Romaniei, de ce va-ti alaturat acelei urate fapturi si la chip si la suflet care a fost pilon de rezistenta al reginului tradator basescu? Va-ati aliat cu acea faptura de care pana si lui baseascu i s-a facut scarba si a indepartat-o, desi au multe in comun, printre care si veneratia pentru Dionisos-Bachus.Aceasta veneratie a avut acelas efect asupra ambilor.Le-a mutat circumvolutiunile(atatea cate aveau),
    de pe creier, pe chipurile care oricum le erau hade ca si sufletele.Domnule conferentiar, in incheiere, dar nu in ultimul rand, nu pot sa nu va reamintesc totala lipsa de onoare si demnitate, cu care dv., si cei pe care dv., i-ati nominalizat ca fiind persoane cu educatie "subtire",v-ati "tarat" la
    piceoarela unei "doamne", despre care in "soapta", pe anumite situri se spune ca ar fi practicat cea mai veche meserie din lume, inca din liceu.Aici, desigur s-a remarcat d-ul Baconschi, care desi nu a recunoscut, era in transa cand inalta osanale respectivei "doamne", in cadru organizatoric de
    partid(PDL),desigur. Va sfatuiesc sa nu mai recurgeti la stratagema ieftina a autovictimizarii, intrucat noi cei cu educatie modesta si ne inregimentati politic suntem inteligenti chiar mai inteligenti decat unii care sunt mai scoliti decat noi din motive legate de arborele genealogic.
    Cu profunda aversiune(am si eu un pic de educatie si nu folosesc cuvantul SCARBA) pentru toti scolitii sustinatori din convingere sau din oportunism ai tradatorului basescu.
    ION-BUCURESTI

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule "profesor universitar" cu doctorat la Sorbona,noi,acesti "nemultumiti de pe margine" poate ca nu avem "eleganta conversatiei despre Platon cu Davutoglu" a lui Baconschi,dar nici nemernicia caracterului sau de lichea politica securist-basista;nu am avut nici sansa sa fim niste "reformisti"care si-au facut doctoratul "cu un Nobel" ca Funeriu, cel care atat a "reformat" invatamantul ca nu a mai ramas aproape nimic din el si a ajuns sa produca pe banda rulanta repetenti,absolventi de liceu aproape analfabeti si care nu sunt capabili sa promoveze un examen de bacalaureat sau absolventi ale institutiilor de "invatamant superior" de...."rasul curcilor".De ce nu v-am auzit luand pozitie tinere intelectual cu doctoratul la Sorbona atunci cand o tembela idioata si retardata ca Elena Basescu-Eba a ajuns reprezentant al Romaniei in Parlamentul European,facand de ras si Romania si limba romana si tinerele generatii? E adevarat ca nu ne-am putut si nici nu o sa putem sa ne extaziem in fata "maretiei" unui descendent al Paleologilor doar fiindca poarta numele de Paleologu, fiindca simpla descendenta nu iti asigura nici valoare,nici competenta,nici profesionalism ,poate doar .... notorietate si "cariera".Nu va supara ca un alt "descendent" de "vita nobila" este doar un borfas pus pe capatuiala?Numele "descendentului" - mizerabilul "print Paul de Romania" - care spurca numele de roman si Romania!Nu,domnule profesor universitar cu doctoratul la Sorbona,nu o sa cadem in extaz si nu o sa ne prosternam in fata acestor "valori si comori umane,descendenti".Nu vi se pare ca ne cereti cam mult si nu oferiti nimic acestei tari?Aici nu e vorba de deriziune,domnule profesor universitar cu doctorat la Sorbona;e vorba de ceva mai morometian,de simplitatea gandului si a ideii,de masura faptelor,de gandirea nealterata de politruci cu "doctorate" in minciuni si manipulari,de falsi patrioti si iubitori de tara....Iar daca unii ca basescu,Udrea,Florin Popescu,Toba,Oprea,Calimente si multi,multi altii au ajuns "corifei si guru" politici,este si pentru ca unii dintre adevaratii intelectuali au tacut, i-ati acceptat si sprijinit (de ce oare? ) in loc sa ii plesniti peste boturile lor ranjite.Dar voi,in comoditatea voastra intelectuala,in patriotismul vostru interesat si de parada,in lasitatea voastra morala ati tacut sau si mai rau,i-ati sprijinit pe cei care distrug Romania de 25 de ani incoace (cel putin!) Asadar,ia spune dumneata domnule profesor universitar cu doctorat la Sorbona,doar "pretentiile noastre" sau si lipsa voastra de scrupule au ajutat la creerea acestei clase politice gregare si mafiote?Da,in mod cert si naivitatea,lipsa de informare si nivelul de educatie precara al multor romani,manipularea,saracia au creeat si aceasta categorie a "nemultumitilor de pe margine".Dar nu numai nemultumiti ci si scarbiti,domnule profesor universitar cu doctoratul la Sorbona.A cui sa fie "vina" stimate domn?.....Oricum,concluzionand dumneavoastra ca "AVETI exact ceea ce meritati",va auto-excludeti dintr-o Romanie care nu va intelege "geniul" si nu va acorda "nemurirea".Dar,....le meritati? P.S - Si aceasta postare este nedreapta,dar este raspunsul unui "nemultumit de pe margine" la o postare a dumneavoastra la fel de nedreapta,cea a unui profesor universitar cu doctoratul la Sorbona.

    RăspundețiȘtergere
  19. INDIVIDUL NE CONSIDERA .....PROSTI *(NU AM PUTUT ELIMINA CUVANTUL ).
    NU BACONSCHI A NUMARAT VOTURILE LUI BASE ?
    NU FUNERIU A CALCULAT VITEZA PUMNULUI LU' BASE?
    NU PREDA ÎL LAUDA PE BASE ?
    NU DUMNEALUI/EL SE BUCURA CA BASE NE-A DAT TEAPA LA REFERENDUM ?
    FAPTELE NE ARATA CA SORBONA POATE AVEA EFECTE PERVERSE LA UNII /TICALOSI .

    RăspundețiȘtergere
  20. Iti mai zic ceva, mai cretinoidule!
    Faceai sluj la macovei, care i-a asigurat baza legala lui base!
    Mai zilele trecute unul ca tine spunea ca pe mircea cartarescu Nobelul nu-l onoreaza!
    Idiotule, tu te auzi cand vorbesti, te citesti cand scrii?
    Ca sa-ti dau oaresce credit, spune-mi ca ai inteles ceva din filmul Sub patru steaguri!
    Esti jenant si mult sub nivelul de penibil!
    Produci greata si voma!
    Am in minte imaginea aluia de la ICR care a scris despre sudoarea imputita a muncitorilor si aroma de ketanina a urinei iubitei!
    Nesimtitule, daca ai acceptat publicarea pe un blog, trebuie sa te si aperi, puroiule!
    Si voi, sunteti retarzi de va complaceti in situatia asta? ..... voi sunteti CNSC?

    RăspundețiȘtergere
  21. Stii ce inseamna Ipu/Atunci i-am condamnat la moarte, personaj interpretat de Amza Pellea?
    Ipu inseamna NIMIC!
    Asta esti tu papahagi! Simplu si direct.....mars dracu din scena, nimicule care traiest exact ca un limbric! Du-te mai langa boc, caci si el e profesor!
    OTREPELOR!

    RăspundețiȘtergere
  22. De felul meu le spun direct, dar hotarasem sa fiu mai maleabil, mai diplomat. Cu tine, papahagi voi fi din nou direct- esti una dintre jigodiile care ne-au facut mult rau, ca neam si ca tara, esti un vandut, ar trebui sa-ti crape obrazul de rusine, dar tu nu dispui de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  23. De felul meu le spun direct, dar hotarasem sa fiu mai maleabil, mai diplomat. Cu tine, papahagi voi fi din nou direct- esti una dintre jigodiile care ne-au facut mult rau, ca neam si ca tara, esti un vandut, ar trebui sa-ti crape obrazul de rusine, dar tu nu dispui de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru mine tu si numele celelalte prezentate ca modele nu reprezentati decit un regim odios al acestei tari si asa veti ramine. grav este ca esti retardat sa dai asemenea exemple.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Răspuns, către un coleg cu aspiraţii politicianiste
      Dragul meu coleg,
      Adi de la Vâlcea în maneaua “Supărat” spune cam aşa: “Supărat, supărat sunt Doamne, numai supărat, Printre-atâtea rele, bune, Sunt un trecător prin lume!”. Am făcut trimitere la acest personaj pentru că fragmentul textului respectiv conţine mult mai multe adevăruri decât întreaga ta disertaţie despre rolul şi importanţa funeriştilor, băsiştilor, & comp. Impactul prestaţiei ministrului reformist funeriu asupra învăţământului românesc a fost echivalentă cu “influenţa rezelor de lună asupra şoşonilor de gumă”. Dacă nu mă crezi îţi trimit o înregistrare cu acest funeriu ajutat de un sufleur care trăia patimile neştiinţei lui , în faţa presei, incapabil să spună câteva cuvinte despre reforma în învăţământ. Probabil, influenţa bociştilor a ajuns până la Paris, unde, cupola universală a ştiinţei mondiale s-a spart în capetele voastre avide de influenţă şi putere. Civilizaţia este cultura în acţiune însă, din rândurile scrise de tine rezultă că ai trecut prin băncile Sorbonei ca “gâsca prin apă”. Nu este suficient să agăţi de un trecut superficial, etichete sau branduri culturale consacrate. Aceste porniri încărcate de ură împotriva poporului care votează politicieni cu “şoricul gros” denotă insuccesul tău de a te desprinde (în urma studiilor sub patronaje NOBEL) din marea hoinăreală a unor intelectuali de carton, rătăciţi printre pereţii scolilor occidentale. “Asta aţi vrut , asta aţi avut” este o expresie echivalentă cu strigătul neputiinţei şi al răzbunării. Este adevărat că nimeni din cei teleportaţi, cu adresă, de occident nu este suficient de bun pentru pretenţiile noastre (de a ne conduce). Aţi folosit bine expresia “am fost patriot şi m-am întors”. Este echivalentă cu o altă expresie “Puşca şi cureaua lată, ce bărbat eram odată”, mult îndrăgită de “marele bărbat al ţării”, boc. La timpul trecut, frazele exprimă numai amintiri. Mă bucură că aţi fost bolnav de patriotism şi v-a trecut. Nu vă spun câte universităţi din Europa am cutreierat pentru că nu vă foloseşte la nimic. Însă tema de bază a discuţiilor , inclusiv la Consiliul Ştiinţific din BON, a fost “ România te iubesc”. Se pare că, ţie îţi lipseşte acest start spre cucerirea demnităţii de român. De detestat nu vă detestă nimeni, poate vă ignoră având în vedere că readuceţi forţat în memoria colectivă, vremurile de altădată :

      Ai nostri tineri la Paris invata
      La gat cravatei cum se leaga nodul
      S-apoi ni vin de fericesc norodul
      Cu chipul lor istet de oaie creata.

      La ei îsi casca ochii sai nerodul,
      Ca-i vede-n birje rasucind mustata,
      Ducînd în dinti tigara lungareata…
      Ei toata ziua bat de-a lungul Podul.

      Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmba:
      Stîlpi de bordel, de crîsme, cafenele
      Si viata lor nu si-o muncesc — si-o plimba.

      S-aceste marfuri fade, usurele,
      Ce au uitat pîn’ si a noastra limba,
      Pretind a fi pe cerul tarii: stele. (M. Eminescu “Ai noştri tineri”)
      Vă recomand să raspundeţi conaţionalilor ce vă admiră , prin comentarii atât de mult. Aveţi dreptul la legitimă apărare, principiu atât de mult exersat la Sorbona). De fapt, pe frontispiciul primei universităţi din lume, scrie, “SĂ AI CURAJUL SĂ ÎNDRĂZNEŞTI”

      Cu multă compasiune, prof.univ.P.Mandu (dr. in st. militare; dr. in economie)

      Ștergere
    3. Va salut si va multumesc pentru ca si dumneavoastra sunteti alaturi de cei care au inteles si iau atitudine fata de cei care ne "lumineaza" din "vizitele " lor pe la institutii de invatamant de mare valoare ca "SA AI CURAJUL SA INDRAZNESTI" inseamna pentru ei "SA AI TUPEU SI NESIMTIR sa jignesti", fara a fi "rasplatit" pe masura nemerniciei.Am credita ca dandu-le peste raturile ranjite ori de cate ori vor indrazni sa si le scoata din din "troaca minciunii si manipularii,din laturile propagandei de partid", ii vom face sa inteleaga faptul ca "mocirla" in care au transformat Romania se va intoarce impotriva lor si ii va inghiti,ii va sufoca. Va salut cu stima de la Buzau,domnule GENERAL. PS-Va rog fara compasiune .Nu o merita!

      Ștergere
  25. Sa nu stergeti aceasta postare mai refulez si eu cand trec p-aci cu ganduri " de bine" pt. corsarul chior si betiv,piticul porno,joiana woodrea, dementu' ca si cum as fi contribuit siitan, anastase hoata, broscoiul pornostar, bleaga, marmosim, hotu' de motorina etc. si sa dea banii tiganilor inapoi!

    RăspundețiȘtergere